Search Site
Gratis verzending boven 50 euro

Areca palm 180cm

Schrijf de eerste review over dit product

Areca Palm potmaat 34 hoogte 180cm

Goudpalm, of Vederpalm wordt de Areca palm of chrysalidocarpus lutescens ook wel genoemd. Deze laatste benaming verwijst naar de gelijkenis met het gespreide verendek van een fraaie tropische vogelsoort. Dat komt door de specifieke wijze waarop de takken van de Areca groeien. Niet zoals veel andere Palmsoorten vanuit een verdikte stam, maar via stengels die zich stuk voor stuk vanuit de grond ontwikkelen. Wanneer de Areca zich goed voelt zal hij nieuwe stengels ontwikkelen en zo in de breedte groeien

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 119,95

Aanbiedingsprijs: € 109,95

Verzorging Goudpalm

  • Lichte plek, vermijd direkt zonlicht 
  • Regelmatig water Luchtzuiverend 
  • Gemakkelijke kamerplant

Wat te doen na het aanschaffen van uw kamerplant: 

Plant de kamerplant in een iets ruimere pot en vul deze aan de onderkant met hydrokorrels vervolgens een laagje potgrond en zet de plant er bovenop zodat deze net onder de rand van de pot komt waarin u deze wilt planten en vul het aan met potgrond zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit niet onder de potgrond komt te zitten, als de plant onder de potgrond komt te zitten heeft de plant sneller kans op schimmels of rotting.Als de pot van de plant niet waterdicht is kunt u er een kunststof inzethoes in zetten om deze waterdicht te maken. Deze is eenvoudig in de pot te plaatsen, koop de inzethoes altijd iets iets groter als de pot waar de plant in komt, dan kunt u deze in de juiste pasvorm maken . Deze vindt u ook op de site bij plantenplaats.nl.De kunststof hoes komt net onder de rand van de pot te zitten waar u de plant in poot. Vul daaronder de pot aan met hydrokorrels en daarna legt u een laagje hydrokorrels in de inzethoes met daarover een laagje potgrond totdat de plant weer net onder de rand van de pot komt te staan en vul er omheen af met potgrond.

 Voeding geven:

De potgrond die u gebruikt geeft meestal aan voor hoeveel maanden er voeding in zit, vaak is het zo dat hoe goedkoper de potgrond, hoe minder de kwaliteit van de potgrond is.Daarna geeft u de plant voeding bij door middel van bijvoorbeeld pokon groene planten met humus of pokon bloeiende planten met humus voeding (Deze vindt u ook op de site bij plantenplaats.nl)Tevens zijn er ook speciale voedingen verkrijgbaar die specifiek voor bepaalde planten zijn, denk hierbij aan orchideeën of hortensiavoeding.

 

Water geven:

Uw plant heeft natuurlijk water nodig, maar de grote vraag voor iedereen is: Hoeveel water moet ik geven?Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan, het verschilt nogal als u kijkt naar waar de plant staat, soms dicht bij het raam waar af en toe zon komt of in de buurt van een kachel, dan zal er meer water gegeven dienen te worden dan dat de plant in de hal bij de trap staat.Wij adviseren dan ook om na aanschaf van de plant de eerste periode zelf in de gaten te houden, door aan de potgrond te voelen kunt u merken of het net, vochtig of droog is.Zorg er altijd voor dat de plant niet uitdroog. En vooral niet te nat is.

Potmaat 35 cm
Hoogte 200 cm
Aantal stammen Nee
Stam en totale hoogte Nee

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Areca palm 180cm

Hoe waardeert u dit product? *

  Rating
Kwaliteit
Prijs

Vragen:

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld

Stel een vraag en geef een antwoord. Help je mede klanten!

Ask Your Question

* Verplichte velden

Back to top