Search Site
Gratis verzending boven 50 euro

Gardenia

Niet alleen wonderschoon om te zien, maar ook nog eens groene aromatherapie om vrolijk van te worden: Gardenia is een fashionable klassieker. 

Gardenia heeft glanzende diepgroene bladeren met mooie nerven en prachtige roomwitte wulpse bloemen. Die hebben een wilde roosvorm en geuren heerlijk, het aroma heeft een opwekkende werking. Bij een goede verzorging kan Gardenia je wel honderd bloemen schenken als bedankje. De plant heeft een aristocratische uitstraling en doet denken aan elegante feestjes en vintage chic. In huis is het echt een bloeiend sieraad, de bloemen zijn zo apart dat ze blijven boeien.

Gardenia groeit in het wild vooral in Vietnam, Zuid-China, Taiwan, Japan en India. Daar zijn het groenblijvende struiken en bomen die tot 15 meter hoog kunnen worden. Er zijn 142 inheemse variëteiten. Voor zover bekend is de plant al in de 10de eeuw vastgelegd, door Chinese schilder Xu Xi. Gardenia is genoemd naar de Amerikaanse arts en botanist Alexander Garden die de plant in de 18e eeuw ontdekte. Gardenia groeide toen snel uit tot een serieus statussymbool en is dat altijd gebleven. 

 

 

 

 

 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Back to top